Marijke Verschoor-Boele

Marijke Verschoor-Boele

Ik ben Marijke Verschoor-Boele, geboren in Drenthe, gestudeerd in Amsterdam en Groningen en gewerkt in de provincies Groningen, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland.

Naast tweedegraads docent Nederlands en derdegraads docent Geschiedenis, ben ik ook bibliothecaris. Verder heb ik meerdere cursussen gevolgd op het gebied van management, bedrijfskunde en communicatie.

Voorheen gaf ik als vrijwilliger Nederlands aan anderstaligen, tegenwoordig ben ik als freelance docent aangesloten bij het gerenommeerde taleninstituut TaalTaal en als privédocent Nederlands aan huis of op de werkvloer.

Ook geef ik huiswerkbegeleiding voor het voortgezet onderwijs en bijles Nederlands voor het basis- en voortgezet onderwijs.

Ik heb lang gewerkt in de culturele sector. Hier ontwikkelde ik educatieve programma’s en veel kleinschalige culturele evenementen voor musea en bibliotheken.

Als freelance correspondent ben ik betrokken bij het Achterhoek Nieuws; doe interviews en schrijf persberichten.

In mijn vrije tijd ben ik bestuurlijk actief op cultureel gebied in mijn woonplaats Dinxperlo.

Kortom ik ben: ervaren, creatief en betrokken!